Een fantastisch, fonkelnieuw kunstwerk voor Odapark!

Closed You can't donate anymore
Target reached
from €8.000 (101%)

Help mee aan een flitsend nieuw kunstwerk voor Odapark, gemaakt door jonge talenten Michiel Ubels en Krista Smulders.

In het Odapark in Venray is een verzameling van 70 beelden te zien. Kunstwerken die de fantasie prikkelen en de verbeelding op gang brengen. Deze verzameling wisselt voortdurend, zo is er altijd iets nieuws te zien. Odapark vroeg de kunstenaars Krista Smulders (Venray, 1988) en Michiel Ubels (Beuningen, 1989) om een nieuw kunstwerk te ontwikkelen voor het park.

Krista en Michiel willen hun kunstwerk speciaal voor de kinderen van Venray maken. Een kunstwerk dat niet alleen is om naar te kijken, maar waar ook mee gespeeld kan worden! Daarom vroegen ze de kinderen om advies en daagden hen uit om los te gaan met hun verbeelding: Wat voor kunstwerk zouden de kinderen graag willen zien in het Odapark? Een flitsende raket, een harig monster, een sierlijk kasteel, of dat allemaal door elkaar? De afgelopen weken werden al veel tekeningen en ontwerpen ingestuurd, Michiel en Krista gaan nu aan de slag om het nieuwe kunstwerk te realiseren.  

Maar, om een kunstwerk te realiseren dat bestand is tegen weer, wind en kinderhanden, is het essentieel om een stevige constructie neer te zetten. Om de materialen die daarvoor nodig zijn te bekostigen, hebben we jouw hulp hard nodig!  Met jouw donatie kunnen Krista en Michiel, samen met de kinderen van Venray, een kunstwerk maken waarvan jong tot oud nog jarenlang plezier hebben.

Samen bouwen we een kunstwerk voor het Odapark! En.... als dank sturen we je graag een mooie tegenprestatie.

 

Hieronder zie je al een selectie van de ingestuurde ontwerptekeningen: 

Over Krista en Michiel

Krista Smulders en Michiel Ubels leerden elkaar kennen op de kunstacademie in Maastricht. De afgelopen jaren werkten ze aan uiteenlopende projecten: zo maakten ze een film over een eerste date en regisseerden ze samen met een dominee een absurdistische kerkdienst. Vanaf 23 juli 2021 is een tentoonstelling met hun werk te zien bij Odapark, hier tonen ze hun eerste lange speelfilm. 

 

Over Odapark

Odapark is een centrum voor hedendaagse kunst, gelegen in een 19de eeuws park en natuurgebied in het Limburgse Venray. In ons tentoonstellingspaviljoen presenteren we een programma met veel ruimte voor jong talent en experiment. In het park beheren we een verzameling kunstwerken van internationale kunstenaars.

 

€20 Donate Eeuwige dank - Wat fijn dat je ons steunt! Dat verdient een persoonlijk bedankje van kunstenaars Michiel en Krista 27 donors €35 Donate Boekje met ontwerpen - Je ontvangt een door Krista en Michiel gemaakt boekje, met alle ontwerpen en kindertekeningen voor het kunstwerk erin! 21 donors €50 Donate T-shirt - Je krijgt een door Krista en Michiel gezeefdrukt t-shirt, met een van de kindertekeningen. Je kan live in het Odapark zien hoe je t-shirt bedrukt wordt! 19 donors €60 Donate Op het witte doek - Maak je klaar om zelf te spelen... Je krijgt een cameo in de nieuwe film van Michiel en Krista! No longer available €70 Donate Recommended Feestelijke uitnodiging - Dank voor je steun! We sturen je een uitnodiging voor twee personen voor de officiële onthulling van het kunstwerk. Uiteraard zijn kunstenaars Krista en Michiel hierbij aanwezig en wordt er voor een hapje en drankje gezorgd... 3 donors €100 Donate Jouw eigen kubieke meter - Deze donatie is wel heel bijzonder. Je wordt mede-eigenaar van een kubieke meter van het werk! We sturen je een mooie oorkonde toe en je naam krijgt een eervolle vermelding bij het beeld. 6 donors No longer available €200 Donate Een uniek kunstwerk - Voor de echte Michiel en Krista bewonderaars en kunstverzamelaars! Je ontvangt een gesigneerd werk van Michiel en/of Krista in oplage. 2 donors No longer available €400 Donate Plaatsvervangend burgemeester - Iets dat je maar een keer in je leven meemaakt: Jij mag het gloednieuwe beeld in het Odapark officieel onthullen, voor één avond ben je de burgemeester van Venray! No longer available €500 Donate Voor bedrijven - Je bedrijf krijgt een dagdeel beschikking over het Theehuis in Odapark. Nodig je hele team uit voor een vergadering, teamsessie of brainstorm midden in ons mooie park. Èn we vermelden het logo van jouw bedrijf bij het kunstwerk. 2 donors
View all

Update crowdfunding: bekijk de bedankvideo!

07-10-2021 | 11:45 Lieve donateurs, Het is tijd voor een update aan onze gulle gevers! Want het werk aan het fonkelnieuwe kunstwerk voor Odapark waar jij met je donatie aan mee bouwt, is in volle gang. Kunstenaars Michiel en Krista willen je graag persoonlijk bedanken in deze video, en ik nodig je graag van harte uit voor de finissage van hun tentoonstelling VOOR JONG EN OUD.  Bekijk de video via deze link! Kunstenaars Michiel en Krista bedanken je voor je donatie en lichten een tipje van de sluier op... Hoe gaat het met kunstwerk? Vlak na de succesvolle crowdfundingcampagne opende afgelopen juli de tentoonstelling VOOR JONG EN OUD van Krista Smulders en Michiel Ubels in het Odapark. In deze tentoonstelling is één zaal compleet gewijd aan het kunstwerk dat de kunstenaars samen met de kinderen ontwikkelen. Deze ruimte met ingestuurde kindertekeningen werd de laatste weken steeds voller: in een serie workshops gingen Krista en Michiel met schoolklassen aan de slag om maquettes te ontwikkelen voor het kunstwerk. Gewapend met scharen en lijmpistolen en een flinke dosis energie werd er door de kinderen een aantal kleurrijke bouwsels gerealiseerd. Uitnodiging Om je persoonlijk te bedanken voor je steun nodigen we je van harte uit voor de finnisage van de tentoonstelling VOOR JONG EN OUD op zondag 31 oktober tussen 13.00 uur en 17.00 uur. Krista en Michiel zijn dan persoonlijk aanwezig en praten je graag bij over het kunstwerk en de expositie. Heb je bij je donatie een tegenprestatie gekozen? We overhandigen je op 31 oktober graag je gekozen tegenprestatie. Kun je er niet bij zijn? Vul dan vóór 1 november hier je naam en adres in, we sturen het je dan thuis met de post.   Vul hier je gegevens aan!    We hopen je te ontmoeten in het Odapark op 31 oktober! Hartelijke groet, Joep Vossebeldnamens Odapark en kunstenaars Krista Smulders en Michiel Ubels
Read more