Een fantastisch, fonkelnieuw kunstwerk voor Odapark!

Closed You can't donate anymore
Target reached
from € 8.000 (101%)

Help mee aan een flitsend nieuw kunstwerk voor Odapark, gemaakt door jonge talenten Michiel Ubels en Krista Smulders.

In het Odapark in Venray is een verzameling van 70 beelden te zien. Kunstwerken die de fantasie prikkelen en de verbeelding op gang brengen. Deze verzameling wisselt voortdurend, zo is er altijd iets nieuws te zien. Odapark vroeg de kunstenaars Krista Smulders (Venray, 1988) en Michiel Ubels (Beuningen, 1989) om een nieuw kunstwerk te ontwikkelen voor het park.

Krista en Michiel willen hun kunstwerk speciaal voor de kinderen van Venray maken. Een kunstwerk dat niet alleen is om naar te kijken, maar waar ook mee gespeeld kan worden! Daarom vroegen ze de kinderen om advies en daagden hen uit om los te gaan met hun verbeelding: Wat voor kunstwerk zouden de kinderen graag willen zien in het Odapark? Een flitsende raket, een harig monster, een sierlijk kasteel, of dat allemaal door elkaar? De afgelopen weken werden al veel tekeningen en ontwerpen ingestuurd, Michiel en Krista gaan nu aan de slag om het nieuwe kunstwerk te realiseren.  

Maar, om een kunstwerk te realiseren dat bestand is tegen weer, wind en kinderhanden, is het essentieel om een stevige constructie neer te zetten. Om de materialen die daarvoor nodig zijn te bekostigen, hebben we jouw hulp hard nodig!  Met jouw donatie kunnen Krista en Michiel, samen met de kinderen van Venray, een kunstwerk maken waarvan jong tot oud nog jarenlang plezier hebben.

Samen bouwen we een kunstwerk voor het Odapark! En.... als dank sturen we je graag een mooie tegenprestatie.

 

Hieronder zie je al een selectie van de ingestuurde ontwerptekeningen: 

Over Krista en Michiel

Krista Smulders en Michiel Ubels leerden elkaar kennen op de kunstacademie in Maastricht. De afgelopen jaren werkten ze aan uiteenlopende projecten: zo maakten ze een film over een eerste date en regisseerden ze samen met een dominee een absurdistische kerkdienst. Vanaf 23 juli 2021 is een tentoonstelling met hun werk te zien bij Odapark, hier tonen ze hun eerste lange speelfilm. 

 

Over Odapark

Odapark is een centrum voor hedendaagse kunst, gelegen in een 19de eeuws park en natuurgebied in het Limburgse Venray. In ons tentoonstellingspaviljoen presenteren we een programma met veel ruimte voor jong talent en experiment. In het park beheren we een verzameling kunstwerken van internationale kunstenaars.

 

€ 20 Donate Eeuwige dank - Wat fijn dat je ons steunt! Dat verdient een persoonlijk bedankje van kunstenaars Michiel en Krista 27 donors € 35 Donate Boekje met ontwerpen - Je ontvangt een door Krista en Michiel gemaakt boekje, met alle ontwerpen en kindertekeningen voor het kunstwerk erin! 21 donors € 50 Donate T-shirt - Je krijgt een door Krista en Michiel gezeefdrukt t-shirt, met een van de kindertekeningen. Je kan live in het Odapark zien hoe je t-shirt bedrukt wordt! 19 donors € 60 Donate Op het witte doek - Maak je klaar om zelf te spelen... Je krijgt een cameo in de nieuwe film van Michiel en Krista! No longer available € 70 Donate Recommended Feestelijke uitnodiging - Dank voor je steun! We sturen je een uitnodiging voor twee personen voor de officiële onthulling van het kunstwerk. Uiteraard zijn kunstenaars Krista en Michiel hierbij aanwezig en wordt er voor een hapje en drankje gezorgd... 3 donors € 100 Donate Jouw eigen kubieke meter - Deze donatie is wel heel bijzonder. Je wordt mede-eigenaar van een kubieke meter van het werk! We sturen je een mooie oorkonde toe en je naam krijgt een eervolle vermelding bij het beeld. 6 donors No longer available € 200 Donate Een uniek kunstwerk - Voor de echte Michiel en Krista bewonderaars en kunstverzamelaars! Je ontvangt een gesigneerd werk van Michiel en/of Krista in oplage. 2 donors No longer available € 400 Donate Plaatsvervangend burgemeester - Iets dat je maar een keer in je leven meemaakt: Jij mag het gloednieuwe beeld in het Odapark officieel onthullen, voor één avond ben je de burgemeester van Venray! No longer available € 500 Donate Voor bedrijven - Je bedrijf krijgt een dagdeel beschikking over het Theehuis in Odapark. Nodig je hele team uit voor een vergadering, teamsessie of brainstorm midden in ons mooie park. Èn we vermelden het logo van jouw bedrijf bij het kunstwerk. 2 donors
View all

De laatste week!

05-07-2021 | 14:55 Lieve donateurs,  De laatste week van onze crowdfundingcampagne is aangebroken! Door al 92 van jullie donaties hebben we inmiddels 67% van het doelbedrag bij elkaar, heel erg bedankt! ❤️❤️ We zijn er bijna, maar nog niet helemaal! Om de campagne te laten slagen hebben we minstens 80% van het doelbedrag nodig. Helpen jullie ons naar de 100 donateurs, en de 100% door het project te delen met vrienden, familie en iedereen met een levendige fantasie? Jouw hulp is onmisbaar! Hallo! Ik heb gedoneerd aan deze geweldige crowdfunding van Odapark, misschien vind jij dit ook leuk? De jonge, talentvolle kunstenaars Michiel Ubels en Krista Smulders willen een een flitsend nieuw kunstwerk voor Odapark maken, gebaseerd op de geweldige fantasie van kinderen en hun tekeningen! Word het een flitsende raket, een harig monster, een sierlijk kasteel, of dat allemaal door elkaar? Eén van de tegenprestaties is een uniek gezeefdrukt t-shirt met een kindertekening erop. Ze hebben nog één week te gaan en kunnen echt alle steun gebruiken om het doel van €8.000 te behalen! https://odapark.creativefunding.nl/project/kunstwerk In de pers! Afgelopen week kreeg onze actie ook uitgebreide aandacht in de pers.   Heel erg bedankt!  Krista & Michiel en het team van Odapark    
Read more